Θέλετε να τρυπήσετε τα αυτιά του μωρού σας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η πρακτική του τρυπήματος αυτιών είναι πάνω από 5.000 ετών. Τα πρώτα τρυπήματα αυτιών προέκυψαν για μαγικούς σκοπούς, και ενώ οι άνθρωποι σήμερα τρυπούν τα αυτιά τους για ομορφιά.

Εάν σκέφτεστε να τρυπήσετε τα αυτιά του μωρού σας, να θυμάστε ότι πρέπει να σκεφτείτε περισσότερα από το τι στυλ κοσμήματος επιλέγετε. Ο χρόνος, οι παράγοντες υγείας και η ασφάλεια είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση μιας ομαλής εμπειρίας.Τα χέρια του γιατρού κάνουν τρύπες στα αυτιά με ένα πιστόλι για ένα μικρό μωρό.

Πότε μπορούν τα μωρά να τρυπήσουν τα αυτιά τους;

Η κατάλληλη ηλικία για να τρυπήσει ένα παιδί τα αυτιά του μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν το σκέφτεστε για το μωρό ή το μικρό παιδί σας που δεν μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του. Ενώ ορισμένοι γονείς και ειδικοί προτείνουν να περιμένετε έως ότου το παιδί μπορεί να συναινέσει, οι ιατροί γενικά συμφωνούν ότι το τρύπημα των αυτιών ενός μωρού είναι ασφαλές, εκτός εάν υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία.

Μερικοί γιατροί προτείνουν ακόμη και να περιμένετε μέχρι το παιδί σας να λάβει δύο εμβόλια τετάνου, συνήθως περίπου στην ηλικία των 4 μηνών.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτές τις σκέψεις, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  δεν προσφέρει έναν αυστηρό κανόνα σχετικά με τον τέλειο χρόνο για τρυπήματα αυτιών. Παρόλο που συνιστά να περιμένετε έως ότου ένα παιδί μπορέσει να διαχειριστεί μόνο του τη μετέπειτα φροντίδα, δεν αποθαρρύνει την ιδέα.

Συγκεκριμένα, η AAP λέει ότι τα τρυπήματα μπορούν να είναι ασφαλή σε οποιαδήποτε ηλικία, υπό την προϋπόθεση ότι η διαδικασία χρησιμοποιεί καθαρό, αποστειρωμένο εξοπλισμό και κατάλληλες τεχνικές.

Ανεξάρτητα από την ηλικία που επιλέγετε να τρυπήσετε τα αυτιά του παιδιού σας, η συμβουλή ενός επαγγελματία είναι το κλειδί. Ερευνήστε και ζητήστε συμβουλές από έμπιστους φίλους, την οικογένειά σας, ακόμη και από τον παιδίατρό σας για παραπομπές σε αξιόπιστους τεχνικούς τρυπήματος.

Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η εμπειρία τρυπήματος του μωρού σας είναι ασφαλής και μια αξέχαστη και ευχάριστη στιγμή.

Αφού επιλέξετε έναν επαγγελματία με τον οποίο αισθάνεστε άνετα, βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας είναι σε καλή διάθεση πριν από το piercing. Επιλέξτε μια χαλαρή ώρα για εσάς και το μωρό σας και αποφύγετε να φέρετε ένα υπερβολικά κουρασμένο ή πεινασμένο μωρό στο ραντεβού.

Να είστε έτοιμοι να παρέχετε καταπραϋντικές, ανακουφιστικές αγκαλιές κατά τη διάρκεια και μετά το piercing. Το να έχετε ένα αγαπημένο λούτρινο ζώο ή μια κουβέρτα σε αναμονή μπορεί επίσης να βοηθήσει – μερικά δάκρυα μπορεί να είναι αναπόφευκτα, ακόμα κι αν το τρύπημα διαρκεί δευτερόλεπτα.

Πως να φροντίσετε το τρύπημα του αυτιού του παιδιού σας

Όταν το μωρό σας τρυπήσει για πρώτη φορά τα αυτιά του, αφήστε τα σκουλαρίκια μέσα μέχρι να επουλωθούν τελείως τα αυτιά του – θυμηθείτε αυτό το παράθυρο τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Αν όχι, οι τρύπες θα μπορούσαν να κλείσουν και θα πρέπει να γίνει ξανά η διαδικασία. Αυτό είναι κάτι που κανένας από τους δύο δεν θέλει να ξαναζήσει.

Θέλετε να διατηρείτε τα αυτιά του μωρού σας εξαιρετικά καθαρά για να αποφύγετε τα μικρόβια στα φρεσκοτρυπημένα αυτιά, επομένως οι επαγγελματίες γιατροί συμφωνούν ότι είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τα αυτιά και να τους βάζετε διάλυμα καθαρισμού αυτιών, οινόπνευμα ή αντιβιοτική αλοιφή δύο φορές την ημέρα μόλις επουλωθούν.

Ως γενική βέλτιστη πρακτική, ακολουθήστε αυτά τα βήματα δύο φορές την ημέρα: 

  1. Πλύνετε καλά τα χέρια.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να εφαρμόσετε οινόπνευμα ή αντιβιοτική αλοιφή στους λοβούς των αυτιών.
  3. Περιστρέψτε απαλά το σκουλαρίκι στο αυτί.
  4. Χρησιμοποιώντας βαζελίνη, απλώστε απαλά μια λεπτή στρώση γύρω από κάθε άνοιγμα.

Πηγή Hernews

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Εμφάνιση ειδοποιήσεων Επιτρέπεται Αποκλεισμός