Δαχτυλίδια: Τι σημαίνει το δάχτυλο στο οποίο τα φοράτε;

Από την οικογενειακή σας κατάσταση μέχρι το επάγγελμά σας, τα δαχτυλίδια σας λένε πολλά για εσάς. Βέβαια δεν υπάρχουν πραγματικά κανόνες όσον αφορά τη σημασία του κάθε δακτύλου για τα δαχτυλίδια. Από την άλλη όμως δεν είναι κακό να γνωρίζετε λίγα πράγματα.

Οι άνθρωποι μπορεί να κοιτάζουν πώς φοράτε τα δαχτυλίδια σας και να βγάζουν συμπεράσματα για την προσωπικότητά σας ή την κατάσταση της σχέσης σας.

Αυτές οι υποθέσεις βασίζονται στην ιστορία, τις πολιτιστικές πεποιθήσεις και το δάχτυλο που επιλέγετε για το κάθε δαχτυλίδι σας. Πριν φορέσετε κάποιο δαχτυλίδι, ίσως είναι χρήσιμο να καταλάβετε τι λέει κάθε δάχτυλο για εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Αριστερό χέρι

Σε πολλούς πολιτισμούς, το αριστερό χέρι προορίζεται για το δαχτυλίδι των αρραβώνων. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η προέλευση αυτού του εθίμου προέρχεται από μια αρχαία ρωμαϊκή πεποίθηση ότι μια φλέβα ταξιδεύει απευθείας από το αριστερό χέρι στην καρδιά. Μερικές γυναίκες επιλέγουν επίσης να φορούν ένα δαχτυλίδι αγνότητας στο αριστερό χέρι. Αυτό σημαίνει αποχή από ερωτικές σχέσεις μέχρι τον γάμο τους.

Δεξί χέρι

Στο δεξί χέρι συνηθίζεται να φοριέται η βέρα του γάμου. Αυτό ισχύει τόσο στην χώρα μας, όπως και στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ινδία και πολλές άλλες. Σε χώρες όπου ένα δαχτυλίδι στο δεξί σας χέρι δεν συμβολίζει τον γάμο (όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς), το να φοράτε ένα δαχτυλίδι σε αυτό το χέρι δεν έχει καθορισμένο νόημα.

Δαχτυλίδια στον δείκτη

Ξέρετε αυτό το δάχτυλο με το οποίο δείχνετε; Αυτός είναι ο δείκτης σας, κι έχει μεγάλη σημασία. Ένα δαχτυλίδι στον δείκτη είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή, επομένως μπορεί να θέλετε να επιλέξετε αυτό το δάχτυλο για ένα αγαπημένο σας δαχτυλίδι ή για ένα ακριβό.

Αντίχειρας

Ένα δαχτυλίδι αντίχειρα στο αριστερό χέρι δεν κάνει δήλωση για την κατάσταση της σχέσης σας, το επάγγελμά σας ή οποιοδήποτε άλλο σημαντικό πράγμα της ζωής σας. Ομοίως, ένα δαχτυλίδι στον δεξιό αντίχειρα δεν λέει κάτι συγκεκριμένο για εσάς.

Παρόλο που δεν υπάρχει βαθύτερο νόημα εδώ, ο αντίχειράς σας είναι ιδανικός για μια δήλωση μόδας. Επιλέξτε ένα χοντρό δαχτυλίδι που δεν εμποδίζει την κίνησή σας και οι άνθρωποι που βλέπουν τα κοσμήματά σας θα σας βλέπουν ως μοντέρνα και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Μεσαίο δάχτυλο

Ένα δαχτυλίδι που φοριέται στο μεσαίο δάχτυλο δεν δηλώνει τίποτα, ανεξάρτητα από το χέρι που το φοράτε. Αυτή η έλλειψη συμβολισμού μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμη επίσης.

Αυτό το δάχτυλο είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να επιδείξετε ένα δαχτυλίδι χωρίς να κάνετε μια δήλωση για τη ζωή σας. Από την άλλη όμως τα δαχτυλίδια σε αυτό το δάχτυλο για πολλούς συμβολίζουν τη δύναμη και την ευθύνη.

Πηγή HERNEWS

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Εμφάνιση ειδοποιήσεων Επιτρέπεται Αποκλεισμός